Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 stycznia 2018. Imieniny: Felicji, Roberta, Sławy
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: monika.p
    Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego (indycze lub wieprzowe)
  • jajko
  • sucha bułka
  • mleko do namoczenia bułki
  • przyprawa do mięsa mielonego Kamis
  • czosnek
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
Przepis:

Suchą bułkę namoczyć w mleku, aż zmięknie, następnie dokładnie wycisnąć. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, wyciśniętym czosnkiem, bułką i przyprawą. Można dodać również podsmażoną cebulkę. Gdyby farsz był za miękki dodać trochę bułki tartej. Formować kotlety mielone, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać według uznania. Smacznego!
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Karol2012-05-09 21:34
Smaczne i szybkie do sporzadzenia . Supper .
~edward2012-04-03 13:32
prosty dobry przepis
~ewa2009-07-07 15:10
ale pychotka;)))
~aj2009-04-20 18:07
dziękujuję :)

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl