Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 czerwca 2018. Imieniny: Alicji, Alojzego, Rudolfa
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 5.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 2 kotlety schabowe ( po 10-15 dag )
  • 1 mała cebula
  • 2 pieczarki
  • 2 plasterki wędzonki
  • 2 korniszony
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • pieprz mielony
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • 1 łyżeczka masła
Przepis:

Kotlety rozbić. Posypać pieprzem, skropić sosem sojowym, posmarować musztardą. Cebulę pokroić w piórka i usmażyć na złoto na 1 łyżce oleju. Do cebuli wrzucić drobno pokrojone pieczarki i wędzonkę. Podsmażyć.
Dodać utarte na tarce jarzynowej (duże oczka) korniszony. Wymieszać.
Nałożyć farsz na kotlety. Złożyć kotlety tak by farsz był zakryty. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano z obu stron. Skropić wodą, dodać masło. Przykryć pokrywką i chwilę dusić.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl