Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 13 grudnia 2018. Imieniny: Dalidy, Juliusza, Łucji
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 6 kotletów schabowych o grubości 1 1/2 cm
  • 1 średnia cebula
  • 5 łyżek oleju
  • 3 łyżki rosołu lub wody
  • sól do smaku
  • Marynata:
  • łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka czystej wódki
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego lub sojowego
  • szczypta pieprzu
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Przepis:

Kości odkroić, mięso lekko rozbić tłuczkiem. Składniki marynaty wymieszać w misce. Kotlety ułożyć jedną warstwą na blasze do pieczenia lub na głębokim półmisku, zalaę marynatą, odstawię w temperaturze pokojowej na 15 min, obrócię kotlety, pozostawię na 10 min lub przykryę i wstawię do lodówki aż do czasu smażenia. Cebulź podzielię wzdłuż na połówki, każdą pokrajaę w poprzek na 1/2 cm plasterki, rozdzielię listki. Olej mocno rozgrzać na patelni na dużym ogniu, rozprowadzając go po bokach i dnie. Kotlety kłaść na gorący olej, zmniejszyć płomień na średni, smażyć do zrumienienia, obrócić, w razie potrzeby dodać oleju, smażyć mięso z drugiej strony na ciemnozłoty kolor. Przełożyć na gorący półmisek. Cebulę wsypać na tę samą patelnię, mieszając smażyć aż stanie się szklista, zwiększyć płomień na duży. Wlać rosół lub wodę, gotować do wyparowania płynu. Cebulą obłożyć mięso (kotlety można pokroić na połówki lub ćwiartki). Podawać natychmiast. Proporcje: dla 4-6 osób - z ryżem, warzywami i zupą
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl