Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 stycznia 2018. Imieniny: Fernandy, Jana, Rajmundy
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 4 kotlety wieprzowe
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka drobno posiekanej zielonej pietruszki
  • 50 g tłuszczu
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 300 g ziemniaków
  • 2 filiżanki kwaśnej śmietany
Przepis:

Mięso posolić i z obu stron obsmażyć na tłuszczu. Wyjąć z patelni i w tym samym tłuszczu poddusić posiekaną cebulę i rozgnieciony ząbek czosnku, wymieszać z papryką, zalać filiżanką wody, zagotować i przelać do żaroodpornego naczynia. Na to układać pokrojone w plasterki ziemniaki, włożyć na nie obsmażone kotlety i pod przykryciem dusić tak długo, aż ziemniaki będą na pół miękkie. Wtedy dolać kwaśną śmietanę i pod przykryciem dusić dalej do miękkości.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl