Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 lipca 2018. Imieniny: Magdaleny, Mileny, Wawrzyńca
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: bart
    Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • 40-50g płatków migdałowych
Przepis:

Piersi z kurczaka opłukać, a następnie ubić na kotlety. Doprawić lekko posypując solą i pieprzem. Do jednego płytkiego talerza wbić jajko i utrzepać. Można dosypać szczyptę przyprawy do kurczaka i wymieszać z jajkiem. Na drugi talerz wysypać bułkę tartą i dodać migdały. Umaczać kolejno filety w jajku, a następnie w bułce z migdałami. Czynność można powtórzyć, dosypując migdały do bułki i obtaczając kotlety ponownie w jajku, a później migdałach z bułką. Smażyć na patelni z niewielką ilością tłuszczu.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~zajrzalemnachwilke2011-06-05 20:14
Wg mnie to pomijam bułkę tartą i proszę uważać, aby migdały się nie przyrumieniły. Jako marynatę, proponuje gotową mieszankę do indyka wraz sosem sojowym, bardzo ładnie się komponuje i oczywiście, jako dodatek powinien być sos? Jako tłuszcz proponuje użyć niewielką ilość masła klarowanego lub zwykłego z domieszką lekkiego oleju, aby nie dymił?
~Beata2009-09-22 09:29
Moniko, jeśli panierka, to już raczej nie sos.
monika.p2007-06-28 23:50
Myślę,że z dobrym sosem smakuje jeszcze lepiej i jest bardziej wykwitne

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl