Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 listopada 2018. Imieniny: Amielii, Idalii, Leopolda
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • 1 szklanka czerwonej soczewicy
  • 1/2 szklanki ryżu
  • 20 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1/2 łyżeczki cząbru
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Przepis:

Soczewicę ugotować w 2 szklankach wody i osączyć.
Ryż ugotować tak samo.

Pokrojone pieczarki i cebule podsmażyć.
Wymieszać z soczewicą i ryżem a następnie zmielić. Dodać czosnek, przyprawy.
Masę wyrobić i uformować kotleciki.
Kotlety obtoczyć w tartej bułce i smażyć z obu stron.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl