Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 lipca 2018. Imieniny: Magdaleny, Mileny, Wawrzyńca
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 10 dag masła
  • 2 jajka
  • 50 dag mąki
  • 1 szklanka i 1 łyżka cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki miodu sztucznego
  • paczka herbatników

    Polewa:
  • 50 dag margaryny
  • 2 łyżki kakao
  • 30 dag cukru
  • 1/2 szklanki mleka
Przepis:

Masło dobrze utrzeć z jajkami i cukrem. Do puszystej masy dodawać stopniowo, na przemian z mlekiem, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pod koniec ucierania wlać rozpuszczony, letni miód i starannie wymieszać.
Upiec ciasto w średnio nagrzanym piekarniku.

W garnuszku rozpuścić składniki polewy i gotować je, aż zgęstnieją. Ciasto pokroić na kawałki, oblać polewą i obsypać pokruszonymi herbatnikami, można je powkładać w papiloty do ciastek.
źródło przepisu: Przepis z Poradnika Domowego p. R. Bargiel
przepis dodany przez: Termar

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~zzosia2012-04-07 19:08
musi być dobre zaraz piekę

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl