Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 stycznia 2018. Imieniny: Mascelego, Walerii, Włodzimierza
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Bozenka16
    Składniki:

  • 1 mały słoik marmolady

    Biszkopt:
  • 20 dag mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 25 dag miodu
  • 6 łyżek mleka
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżka kakao
  • 12,5 dag tłuszczu
  • 12,5 dag dżemu
  • 1/2 torebki przyprawy piernikowej
Przepis:

Tłuszcz, cukier, miód i kakao zagotować.
Po wystygnięciu dodawać pozostałe składniki: żółtka, mleko, dżem, przyprawę, mąkę z sodą i utrzeć na jednolitą masę.
Na końcu dodać pianę z białek.
Piec w temp. 180*C ok. 20 minut.

Po wystudzeniu podzielić na dwie części, posmarować marmoladą i złożyć razem.
Pokroić w kwadraty o boku 3 cm.
Boki ciasteczek smarować polewą kakaową i obtoczyć w mielonych orzechach włoskich, wierzch ciasteczka również posmarować polewą i udekorować.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl