Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 stycznia 2018. Imieniny: Dominiki, Mateusza, Wincentego
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 puszka zielonego groszku
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • 1 łyżka miękkiej Fety lub białego sera kremowego
  • 1 łyżka masła
  • ½ litra rosołu drobiowego
  • 2 łyżki usiekanego zielonego koperku
  • groszek ptysiowy
  • sól
  • pieprz zielony mielony
  • 1,5 łyżki mąki
  • 1 żółtko
  • 4 łyżki utartego sera Chedara
Przepis:

Odłożyć 2 łyżki groszku.
Resztę gotować w rosole przez 10 minut.
Dodać śmietankę i Fetę.
Zmiksować blenderem lub przetrzeć przez sito.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zagęścić rozrobioną w zimnej wodzie mąką.
Zagotować.

Rozrobić w odrobinie zupy żółtko i dodać do zupy – zamieszać.
Wrzucić cały groszek.
Podawać posypaną pokrojonym koperkiem z groszkiem ptysiowym.
Na wierzch posypać utartym serem Chedar.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl