Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 października 2018. Imieniny: Michaliny, Michała, Piotra
kategoria: dziczyzna
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Comber i udka z 1 królika,
  • 1 łyżka oleju,
  • 2 cebule,
  • 1 pietruszka,
  • kawałek selera,
  • 10 dag słoniny,
  • 1 łyżka płaska przyprawy włoskiej,
  • 1 łyżka tłuszczu,
  • sól i przyprawa do zup w płynie
Przepis:

Ze skruszałego królika zdjąć starannie błony okrywające mięso i na dobę przed pieczeniem posmarować je olejem, obłożyć pokrojonymi w plasterki warzywami i przechować w chłodzie. Przed samym pieczeniem wyjąć mięso z zaprawy, natrzeć solą i przyprawą włoską, naszpikować słoniną. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz obrumienić na nim comber i udka królika, wlać na dno szklankę wody z łyżką przyprawy do zup w płynie, włożyć warzywa, którymi było mięso obłożone, i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 20-25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po upieczeniu wyjąć mięso, a pozostałą w szybkowarze zawartość zmiksować. Powstałym sosem polać królika.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl