Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 17 stycznia 2018. Imieniny: Antoniego, Henryki, Mariana
kategoria: dziczyzna
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Comber i udka z 1 królika,
  • 10 dag słoniny,
  • 2 cebule,
  • 1 łyżka tłuszczu
  • Zalewa:
  • 1 szklanka wody,
  • 0,25 szklanki 6-procentowego octu,
  • 7 ziaren ziela angielskiego,
  • 7 ziaren pieprzu,
  • 7 ziaren jałowca,
  • 2 ząbki czosnku
Przepis:

Na 2 dni przed pieczeniem obłożyć mięso królika pokrojoną w plasterki cebulą i zalać zalewą przyrządzoną z podanych składników. Po tym czasie mięso z zalewy wyjąć, obrać starannie z błon, naszpikować słoniną. Natrzeć solą i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wlać na dno szybkowaru 0,5 szklanki zalewy, włożyć cebulę z zalewy i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po wyjęciu mięsa sos zmiksować i polać nim mięso.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl