Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 12 grudnia 2018. Imieniny: Ady, Aleksandra, Dagmary
kategoria: dziczyzna
średnia ocena: 1.00

    Składniki:

  • Łopatki i udka z 1 królika,
  • 2 marchwie,
  • 2 pietruszki,
  • 1 kawałek selera,
  • 1 por,
  • 2 cebule,
  • 0,25 główki kapusty włoskiej,
  • 1 szklanka zielonego groszku (lub garść fasolki szparagowej),
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego (lub 2-3 pomidory),
  • 10 dag wędzonego boczku,
  • 1 łyżka mąki,
  • 1 płaska łyżka przyprawy "Jarzynka";
  • zielenina,
  • sól, pieprz i mielona papryka do smaku
Przepis:

Ostrym nożem oddzielić mięsa od kości (kości można zużyć , `na wywar do zupy), pokroić w kostkę. Pokrojony boczek usmażyć w szybkowarze, wyjąć skwarki i część tłuszczu, a na reszcie obrumienić mięso, posolić. Warzywa oczyścić, pokroić, włożyć do mięsa, posolić i posypać przyprawą "Jarzynka,, zalać wodą, Zamknąć szybkowar i ogrzewać 18 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru włożyć koncentrat pomidorowy, jasną zasmażkę z wyjętego tłuszczu i mąki, zagotować. Dodać skwarki, ; mieloną paprykę, posypać zieleniną.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl