Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 czerwca 2018. Imieniny: Bogny, Rafaeli, Rafała
kategoria: dziczyzna
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • udka z 1 królika,
  • 1 łyżeczka mąki,
  • 1 listek laurowy,
  • 1 łyżka tłuszczu,
  • 4-5 ząbków czosnku,
  • 1 pęczek pietruszki zielonej,
  • sok z cytryny lub kwasek cytrynowy,
  • sól, pieprz i tymianek lub melisa do smaku
Przepis:

Pokroić udka na 3-4 części każde, posolić, popieprzyć, oprószyć mąką obrumienić w szybkowarze na tłuszczu.
Posypać roztartym listkiem laurowym i tymiankiem, skropić sokiem z cytryny (kwaskiem), wlać 0,5 szklanki wody, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Otworzyć szybkowar, wsypać posiekany czosnek i pokrojoną natkę pietruszki.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~ok2009-03-07 04:20
znam lepsze ale chodzi mi o królika z grilla!!!

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl