Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 września 2018. Imieniny: Januarego, Konstancji, Leopolda
kategoria: ciasta
średnia ocena: 5.00
autor zdjęcia: kamila1234
    Składniki:

  • 8 paczek herbatników pett-beri
  • mleko w puszce słodzone (gotowane 2 godziny) lub gotową masę krówkową
  • krem tiramisu (błyskawiczny)
  • 2 śnieżki takie na mleko
  • 1 galaretka np.cytrynowa (rozpuszczona w 1/2 szklanki wody)lub 2 łyżeczki żelatyny (namoczone w 3 łyżkach wody)
  • 1/2 litra kremówki
  • orzechy laskowe i tarta czekolada
Przepis:

Warstwą herbatników wyłożyć blachę (ja używam sernikowej największej). Na herbatniki rozsmarować warstwę toffi (mleko skondensowanego ugotowanego lub masą krówkową).

Następnie kolejną warstwę herbatników i znów karmel. Na to krem tiramisu wykonany wg przepisu na opakowaniu. Równo go rozsmarowując.
My bardzo lubimy, więc na tym etapie posypuję siekane orzechy ale nie jest to konieczne.

Następna warstwa herbatników które można również posmarować toffi. Teraz ubijam śmietanę ze śnieżką i żelatyna uprzednio namoczoną i rozpuszczoną i ochłodzoną.(Lub dodaję gęstniejącą galaretkę.)
Rozsmarowuję na herbatnikach.

Na wierzch zetrzeć czekoladę uprzednio schłodzoną lub słodkie kakao. Można przyozdobić np.migdałami! Wstawić do lodówki na 2 godziny. Polecam!!
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~uli2011-10-31 15:04
jest super polecam

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl