![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 lutego 2019. Imieniny: Konstancji, Krystiana, Sylwany
|
Szukaj:
|
kategoria: drób średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kryształowy kurczak![]()
Przepis: Wypatroszonego kurczaka wypłukać, osuszyć, związać nogi. Wodę i wywar wlać do głębokiego garnka, dodać cebulki i imbir, doprowadzić do wrzenia. Włożyć kurczaka piersią do dołu, doprowadzić do zagotowania, natychmiast przykryć garnek, wyłączyć gaz, zestawić garnek z kuchenki. Pozostawić do całkowitego wystudzenia pod przykryciem 5-6 godz. lub przez całą noc. Wyjąć kurczaka z garnka, usunąć sznurek, dokładnie osączyć. Posmarować olejem, wstawić do lodówki na przynajmniej 2 godz. Pokrajać na małe kawałki przed podaniem. Podawać z wybranym sosem. Proporcje: dla 4-6 osób - jako danie główne, z dodatkiem warzyw i ryżu, lub dla 10-12 osób na przystawki, kiedy podajemy kilka potraw Uwaga! Z dwóch kurczaków oddzielić część piersiową od części z udkami. Piersiowe połówki ptaka gotować jak podano w przepisie: "Kryształowy kurczak" (patrz wyżej). Z udek przyrządzić "Pikantne udka" lub "Smażone udka" ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |