Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 sierpnia 2018. Imieniny: Bernarda, Sabiny, Samuela
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 mrożone ciasto francuskie
  • ½ kg kapusty z grzybami
  • 1 żółtko
Przepis:

Ciasto rozmrozić. Przeciąć na pół. Na każdą połówkę nałożyć ½ farszu. Złożyć. Przyciąć na kształt dużych pierogów. Zlepić, podwijając ozdobnie brzegi. Z obciętych boków zrobić dekoracje. Przykleić je na kulebiaczki. Posmarować ciasto żółtkiem. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
Kulebiaczki położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do zarumienienia przez 30-45 minut. Podawać z czystym barszczem czerwonym do popicia. Można robić kulebiak w kształcie rulonu. Ja robię kulebiak z gotowej kapusty z grzybami którą mam zawsze zamrożoną na zapas.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl