Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 czerwca 2018. Imieniny: Elżbiety, Marka, Pauli
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: monika.p
    Składniki:

  • Ciasto:
  • 40 dkg mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 1 torebka drożdży instant (7 g)
  • 5 dkg masła

    Nadzienie:
  • 40 dag filetów z ryby
  • kawałek skórki cytrynowej
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego
  • listek laurowy
  • przyprawa do ryb (np. Kamis)
  • sól
Przepis:

Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać ciepłe mleko, jajko i roztopione masło. Wszystko dokładnie wyrobić i odstawić do wyrośnięcia.

Filety rybne z przyprawami i skórką cytrynową zalać zimną wodą. Krótko pogotować, ostudzić, następnie rozdrobnić i doprawić do smaku.
Ciasto drożdżowe po wyrośnięciu rozwałkować i wycinać prostokąty, o grubości 4-5 mm. Układać na nich rybę. Ciasto zawijać, formując na kształt rybek.
Kulebiaczki ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem, odstawić do wyrośnięcia, ale na krótko i posmarować żółtkiem. Piec w temp. 180 st. 25-30 minut.
źródło przepisu: "Rodzice"
przepis dodany przez: monika.p

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl