Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 października 2018. Imieniny: Edwarda, Marleny, Seweryna
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 25 dag zmielonej średnio tłustej wieprzowiny
  • 3-4 łyżki bardzo drobno posiekanych orzechów włoskich lub migdałów posiekanych do wielkości ziarnek ryżu (bez łupinek)
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozprowadzonej łyżką wody
  • 1 jajko
  • 1 1/2 łyżki sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka wytrawnego białego wina lub czystej wódki
  • 1 łyżka drobno posiekanej cebuli
  • 2 plasterki świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • olej do głębokiego smażenia
Przepis:

Mięso wymieszać z mąką ziemniaczaną rozprowadzoną wodą, jajkiem, sosem sojowym, solą, alkoholem, cebulą, posiekanym imbirem i pieprzem. Mieszać jak w przepisie: "Smażone kulki mięsne". Z masy mięsnej formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w orzechach. Olej rozgrzać sprawdzić temperaturę, włożyć kulki, smażyć na ciemnozłoty kolor. Podawać natychmiast. Proporcje: dla 4-6 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl