Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 lipca 2018. Imieniny: Magdaleny, Mileny, Wawrzyńca
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 ugotowana kura
  • 30-40 dkg zmielonych orzechów włoskich
  • 4 grube kromki bułki pszennej, namoczonej w wodzie lub rosole
  • sól i pieprz do smaku
  • około 1 szklanki odtłuszczonego, zimnego rosołu
  • 1 łyżka oliwy lub oleju jadalnego
  • sproszkowana słodka papryka
Przepis:

1. Dokładnie wyciśniętą bułkę wymieszać z orzechami, zemleć w maszynce 2
razy, dodać sól i pieprz.
2. Mieszając wlewać tyle rosołu, aby powstał gęsty sos, odstawić.
3. Z kury usunąć kostki, mięso pokrajać w paski, ułożyć na półmisku.
4. Połową sosu polać mięso, odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
5. Przed podaniem, całą kurę polać resztą sosu.
6. Do 1 łyżki oliwy dodać tyle papryki, aby nabrała jaskrawego czerwonego
koloru, polać kurę tworząc ładny deseń.
7. Podawać dobrze ochłodzona ze świeżym pieczywem i zielona sałatą.
Proporcje dla 4-6 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl