Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 stycznia 2018. Imieniny: Felicji, Roberta, Sławy
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kura
  • 1 duży pęczek włoszczyzny
  • 20 dag pieczarek
  • 20 dag borowików
  • 1 duża cebula
  • 5 dag tłuszczu
  • 3 dag masła
  • 3 dag mąki
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
Przepis:

Sprawioną kurę posolić na godzinę przed obróbką termiczną, potem pokroić na kawałki, oprószyć mąką i obrumienić w szybkowarze na rozgrzanym tłuszczu. Zalać wodą, tak by pokryła kurę, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wrzucić oczyszczone i pokrojone w paseczki warzywa z włoszczyzny oraz pokrojone w plasterki grzyby, a także podrumienioną cebulę (można też podrumienić ją razem z kurą w szybkowarze). Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Zaraz po ponownym otworzeniu szybkowaru wrzucić zrobioną w tym czasie białą zasmażkę z masła i mąki, zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Podawać potrawę z kaszą, ryżem lub kładzionymi kluskami.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl