Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 10 grudnia 2018. Imieniny: Danieli, Bohdana, Julii
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kura (około 2 kg)
  • 2 marchwie
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 25 dag ryżu
  • 1 łyżeczka curry
  • 4 łyżki dobrego oleju (np. sojowego)
  • sól
  • pieprz i zielenina do smaku
Przepis:

Sprawioną kurę posolić na godzinę przed obróbką termiczną. Potem włożyć do szybkowaru kurę, oczyszczone, ale nie krojone warzywa, popieprzyć, zalać 3 szklankami wody i po zamknięciu szybkowaru ogrzewać 40 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie rozgrzać na patelni olej, na gorący wsypać ryż i smażyć, mieszając, 3-4 minuty. Otworzyć szybkowar, wsypać curry i zeszkliwiony ryż, zamknąć ponownie i ogrzewać jeszcze 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać zieleniną. Uwaga. Obróbka termiczna w szybkowarze powinna trwać 25 minut na każdy kilogram kury. Brojlery gotuje się dwukrotnie krócej.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl