Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 czerwca 2018. Imieniny: Alicji, Alojzego, Rudolfa
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • kurczak cały lub wybrane części
  • włoszczyzna na wywar
  • 4 średnie cebule
  • 4 średnie marchewki
  • mąka
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • gałka muszkatołowa
  • słodka papryka
Przepis:

Kurczaka sprawić, umyć, osolić.
Następnie gotować z włoszczyzną 30min.
Odcedzić - wywar zachować.
Kawałki kurczaka smażyć na złoto ze wszystkich stron, przełożyć do głębokiego garnka.

Cebulę obrać pokroić w talarki, usmażyć z solą i pieprzem - przełożyć do kurczaka.

Marchew obrać, pokroić w talarki, smażyć na półtwardo z solą i cukrem - przełożyć do kurczaka.

Na rozgrzanej suchej patelni ogrzewamy 2 łyżki mąki na złotawy kolor, do tego wlać łyżkę wazową wywaru, mieszamy żeby nie zrobiły się kluski.

Kurczaka z pozostałymi składnikami, doprawiamy gałką, papryką, solą i pieprzem.
Dusimy wszystko razem przed podaniem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl