Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 stycznia 2018. Imieniny: Felicji, Roberta, Sławy
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 2 młode, ale niezbyt małe kurczęta
  • 2 łyżki masła lub oliwy
  • sól
  • kilka dużych ząbków czosnku
  • zioła lub przyprawa przyprawa do drobiu
  • 2 łyżeczki miodu
Przepis:

Sprawione kurczęta oczyścić, umyć, osączyć, posolić w środku i po wierzchu, natrzeć miodem i ziołami lub przyprawą do drobiu w środku i po wierzchu, odstawić do lodówki na 2 - 3 godziny, aby mięso przeszło przyprawami.

Następnie włożyć do środka kurczaka czosnek w ząbkach. Wstawić kurczaka do brytfanny lub żaroodpornego naczynia, polać roztopionym masłem lub oliwą, podlać 4 - 5 łyżkami wody i piec 40 - 50 minut w piekarniku, w temperaturze 200 stopni C.

Podczas pieczenia kilkakrotnie polewać wytworzonym sosem. Po upieczeniu podzielić kurczaki na porcje i podawać z ryżem na sypko, jarzynami lub z frytkami i sezonową surówką.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~gulbahar2010-04-17 18:42
bardzo dobry

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl