![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 lutego 2019. Imieniny: Małgorzaty, Marty, Nikifora
|
Szukaj:
|
kategoria: napoje średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kwas chlebowy Kasi
Przepis: Pokrojony na kromki chleb wysuszyć w piekarniku. Włożyć do dużego kamiennego garnka. Zalać wrzącą wodą. Przykryć gazą i zostawić na 24 godziny. Przecedzić. Drożdże utrzeć z 1 łyżką cukru, dodać do zaczynu. Cukier rozpuścić w przegotowanej wodzie (mała ilość) i też wlać do garnka. Ponownie zawiązać gazą. Po upływie doby znów przecedzić. Rozlać do butelek (lub słoików) wkładając do każdej kilka rodzynek. Jeszcze przez dobę trzymać w cieple. Potem wynieść w chłodne miejsce. Do picia nadaje się po 3 dniach. Najlepiej smakuje dobrze schłodzony. Przechowywany w lodówce nadaje się do spożycia przez miesiąc (tyle, że tak długo na pewno nie wystoi). ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |