Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 sierpnia 2018. Imieniny: Franciszka, Kazimiery, Ruty
kategoria: wołowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 75 dag łopatki wolowej lub rostbefu
  • 1 1/2 łyżki soli
  • 1 1/2 litra wody
  • 2 3 szklanki sosu brunatnego
Przepis:

Mięso dokładnie natrzeć solą, odstawić w chłodne miejsce na noc. Wodę doprowadzić do wrzenia, włożyć mięso, gotować 5 min, odcedzić, starannie wypłukać mięso w zimnej wodzie. Mięso umieścić w garnku, wlać gorący sos brunatny, doprowadzić do zagotowania, przykryć, dusić na małym ogniu 2 godz. Zestawić z ognia. Pozostawić w sosie do wystudzenia. Wyjąć, pokrajać w kostkę. Podawać na przystawkę. Proporcje: dla 8 osób, na przystawkę
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl