Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 czerwca 2018. Imieniny: Albina, Wandy, Zenona
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 2 kawałki łososia
  • 1/3 szklanki malin ( mogą być mrożone )
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego + olej do smażenia
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżeczki konfitury malinowej
  • 1/3 łyżeczki mielonego pieprzu
  • 1 łyżka masła
Przepis:

Utrzeć maliny z olejem, sosem sojowym, 1 łyżeczką konfitury, mielonym pieprzem. Wymieszaną pastą posmarować łososia i zostawić przykrytego w lodówce przez 1 godzinę. Po tym czasie zetrzeć marynatę z ryby, a filety osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym. Na patelni rozgrzać olej i smażyć łososia po 3-5 minut z każdej strony. Po usmażeniu zdjąć rybę z patelni i trzymać w cieple. Zlać nadmiar oleju pozostawiając 1-2 łyżki. Na patelnię dodać marynatę , masło, 2 łyżeczki konfitury i podlać 1/3 szklanki wody. Dusić sos ok.3 minut aż się zagęści. Podawać łososia polewając go sosem i dekorując kilkoma malinami z surówką. Tym których dziwi zestawienie użycie w przepisie konfitury wyjaśniam, że z sosem sojowym czy octem balsamicznym podobnie jak miód w efekcie końcowym nie dają smaku słodkiego.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl