Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 sierpnia 2018. Imieniny: Franciszka, Kazimiery, Ruty
kategoria: wołowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 80 dag wołowiny bez kości (zrazowej)
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 6 dag smalcu
  • 3 jaja
  • 3 duże cebule
  • 1 łyżka mąki
  • siekana natka pietruszki
  • listki estragonu
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 szklanka wody
Przepis:

Mięso dobrze rozbić, posypać solą i pieprzem. Na pokrojonym w kostkę boczku usmażyć jajecznicę, całkiem jej nie dosmażając, rozsmarować na płacie mięsa, posypać drobno posiekaną pietruszką. Całość zwinąć, obwiązać sznurkiem, obsypać dookoła mąką i obrumienić w szybkowarze na rozgrzanym smalcu. Obłożyć oczyszczoną i pokrojoną w plastry cebulą. Wlać wodę, zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut do momentu ppcw. Po wyjęciu z szybkowaru z rolady zdjąć sznurek, pokroić jak na porcje, z resztek mąki zrobić zasmażkę, połączyć z sosem w szybkowarze, doprawić estragonem, solą i pieprzem. Polać tym sosem roladę i podawane razem kartofle lub kluski.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl