Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 kwietnia 2018. Imieniny: Ilony, Jerzego, Wojciecha
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Gastrosfera
    Składniki:

  • 4 saszetki herbaty czarnej z kawałkami malin
  • 3 łyżeczki cukru lub 2 łyżeczki lejącego miodu
  • 400 ml wody
  • sok z połowy cytryny lub pół łyżeczki kwasku cytrynowego
  • 3 łyżki syropu malinowego
  • garść malin
Przepis:

Herbatę zaparzyć w 200 ml wody przez ok. 8 minut, aż do uzyskania mocnej esencji.
Resztę wody (200 ml) zagotować z cukrem do momentu wrzenia, a następnie wymieszać uzyskany syrop cukrowy z esencją herbaty.
Dodać sok cytrynowy lub kwasek, wymieszać i przelać do metalowego naczynia.
Włożyć do zamrażalnika na około 3 godziny.

Uwaga! Sorbet należy mieszać od czasu do czasu w trakcie zamarzania – tak aby pokruszyć go na kawałki zanim zamarznie na kamień.
Gotowy deser przełożyć do pucharków, udekorować malinami, polać syropem malinowym i miodem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl