Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 17 listopada 2018. Imieniny: Grzegorza, Salomei, Walerii
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • małże
  • masło
  • czosnek
  • zioła
  • bułka tarta
Przepis:

Świeżo złowione małże (atlantyckie) wypłukać z piasku, wysypać na blachę z dziurkami i wstawić na 7-8 minut do piekarnika parowego, albo wrzucić na gotującą się wodę i gotować przez tyleż minut. Po ostygnięciu z każdej z małż usunąć część przypominającą trawę. Następnie powyciągać je z muszli i poprzekładać po mniej więcej sześć do jednej muszli. Przygotować masło czosnkowe: mieszankę masła, rozgniecionego czosnku i ziół z odrobiną soli. Na małże nałożyć warstwę masła i zanurzyć w bułce tartej. Są gotowe do grillowania, można też je zamrozić.
źródło przepisu: Ms Margaret B
przepis dodany przez: justysiah

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl