Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 października 2018. Imieniny: Hanny, Klementyny, Łukasza
kategoria: surówki
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 2 marchewki
  • 1 duży, soczysty pomarańcz
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • szczypta soli
Przepis:

Marchewkę obrać i utrzeć na grubej tarce jarzynowej. Pomarańcza przeciąć na pół (najlepiej za pomocą nożyka do wycinania ząbków, by otrzymać dwie ozdobnie nacięte połówki). Wydrążyć. Miąższ obrać z białych błonek i drobno usiekać. Dodać do utartej marchewki razem z sokiem który wycieknie przy obieraniu i krojeniu. Wymieszać dodając oliwę i szczyptę soli. Podawać w pustych połówkach skórek pomarańczy ozdobione zielonym listkiem pietruszki, bazylii lub innej zieleniny.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl