Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 września 2018. Imieniny: Cypriana, Justyny, Łucji
kategoria: przetwory
średnia ocena: 5.00

    Składniki:

  • 2 kg brzoskwiń
  • 1 kg cukru (ja daję mniej 0,8 kg)
  • woda
  • pęczek mięty
Przepis:

Owoce umyć, wyjąć pestki, pokroić w ćwiartki. Do rondla z grubym dnem wlać 1/2 szklanki wody, włożyć brzoskwinie, wsypać cukier. Gotować 30 minut, stale mieszając, odstawić.
Następnego dnia ponownie przesmażyć. Miętę umyć, osuszyć, posiekać, dodać do marmolady, dusić jeszcze około 10 minut. Marmoladę przełożyć do wyparzonych słoiczków, zamknąć, pasteryzować 10 minut.

Rada: jeśli chcemy, by marmolada była gładka możemy po pierwszym smażeniu przetrzeć ją przez sito lub zmiksować blenderem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~bart2013-03-29 21:04
Mniammm. Palce lizać! Marmolada wyszła wspaniale. Dziękuję za przepis.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl