Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 kwietnia 2018. Imieniny: Agnieszki, Amalii, Czecha
kategoria: desery
średnia ocena: 5.00
autor zdjęcia: Bozenka16
    Składniki:

  • 1 budyń śmietankowy
  • 1/2 litra mleka
  • około 100g masła
Przepis:

Budyń ugotować z mlekiem wg przepisu. Należy jednak uważać aby nie powstały w nim grudki i się nie przypalił.
Radzę więc najpierw zagotować mleko zdjąć go z palnika i wlać masę na budyń. I ponownie zagotować.
Tak przygotowany budyń ostudzić.

W misce utrzeć masło za pomocą miksera.
Powoli i stopniowo dodawać budyń.
Powstała masa powinna być jednolita.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl