Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 27 kwietnia 2018. Imieniny: Sergiusza, Teofila, Zyty
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 0,15 dag mielonej wieprzowiny
  • 0,15 dag mielonej wołowiny
  • 20 małych kiełbasek chorizo
  • 1 papryka żółta
  • ½ puszki kukurydzy
  • 2 cebule
  • ½ pora
  • ½ małej, wąskiej cukinii
  • 4 duże pomidory (najlepiej Lima, lub takie bez skórki z puszki)
  • 1 litr bulionu wieprzowo-wołowego
  • ostra pasta z papryczek chilli
  • 4 ziemniaki
  • ½ puszki czerwonej fasoli
  • 3 łyżki oleju
  • placki tortilla
Przepis:

Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięso mielone.
Pomidory i por pokroić w pół plasterki, cebulę w piórka, cukinię (jeśli młoda bez obierania) w cienkie plasterki – jeśli większa to obrać, wydrążyć i dopiero kroić w kawałki, paprykę po wydrążeniu w paseczki, ziemniaki w ósemki.
Pokrojone warzywa dodać do podsmażonego mięsa i dalej obsmażać ok. 10 minut.
Całość włożyć do garnka, dodać odsączoną kukurydzę, fasolę, ziemniaki i kiełbaski. Zalać bulionem. Gotować 45 minut. Doprawić ostrą pasta chilli (lub meksykańską pastą Knorra) do smaku.
Podawać posypaną usiekaną natką pietruszki z tortillą (lub tortilla chips).
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl