![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 lutego 2019. Imieniny: Anety, Lecha, Leona
|
Szukaj:
|
kategoria: wieprzowina średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miejskie żeberka![]()
Przepis: Mięso rozdzielić na pojedyncze żeberka, porąbać na 5-6 cm kawałki, wypłukać, osuszyć. Włożyć do miski, dodać zamieszaną marynatę starannie wymieszać, odstawić na 1-3 godz., lub wstawić do lodówki na noc. Składniki sosu wymieszać, odstawić. Na krótko przed przyrządzeniem mięso osączyć z marynaty. Obtoczyć w mące, przełożyć do miski, wlać roztrzepane jajo, starannie wymieszać ręką, tak aby każdy kawałek mięsa był pokryty. 6 szklanek oleju wlać do garnka, rozgrzać na dużym ogniu, po około trzech minutach sprawdzić temperaturę. Kłaść żeberka pojedynczo w gorący olej, około 15 szt., smażyć do lekkiego zrumienienia, wybrać łyżką cedzakową, przełożyć na cedzak. Pozostałe mięso smażyć jak pierwszą porcję. Metalowym sitkiem usunąć z oleju zanieczyszczenia, olej rozgrzać, sprawdzić temperaturę. Włożyć żeberka, smażyć na ciemnozłoty kolor, wyjąć łyżką cedzakową, osączyć z oleju. Patelnię rozgrzać na dużym ogniu, wlać łyżkę oleju, dodać czosnek i cebulę, mieszając smażyć do lekkiego zrumienienia, zamieszać sos, wlać do warzyw, doprowadzić do zagotowania nie przerywając mieszania. Włożyć żeberka, wymieszać z sosem przez podrzucanie, około 30 sek. Podawać potrawę na gorąco. Proporcje: dla 5 osób - z ryżem, warzywami i zupą ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |