Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 kwietnia 2018. Imieniny: Jarosława, Konrada, Selmy
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: czekoladka145
    Składniki:

  • Masa cytrynowa:
  • 2 budynie cytrynowe
  • 1 kostka Kasi
  • 3/4 szk cukru
  • 3 żółtka
  • sok z 1 cytryny
  • 1 1/2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 cukier waniliowy

    Masa śmietankowa:
  • 1/2 l śmietany kremówki
  • 2/3 łyżki cukru pudru
  • 4 łyżeczki żelatyny (rozpuszczonej w odrobinie wody)

    Dodatki:
  • 1 puszka ananasów
  • 2 paczki herbatników
  • biszkopt
Przepis:

Masa cytrynowa:
Wycisnąć sok z cytryny i dolać tyle wody, aby razem było 2 i 1/2 szklanki. Przelać do garnka i zagotować razem z cukrem.
W pół szklanki wody wymieszać budyń, żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, połączyć z rozcieńczonym sokiem z cytryny i ugotować budyń. Chłodny budyń połączyć z utartym masłem.

Masa śmietankowa:
Śmietanę ubić dodając cukier oraz rozpuszczoną żelatynę. Ciasto przekładamy w następujący sposób: na biszkopt wykładamy masę cytrynową, następnie ananasy, dalej masę śmietankową i herbatniki. Na koniec wszystko polewamy ciemną polewą.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl