![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 25 lutego 2021. Imieniny: Almy, Cezarego, Jarosława
|
Szukaj:
|
kategoria: ciasta średnia ocena: 4.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muffinki kakaowe![]()
Przepis: Mąkę, cukier, sól, kakao i czubatą łyżeczkę proszku do pieczenia dokładanie wymieszać. Czekoladę zetrzeć na tarce i dosypać do składników. Dodać mleko i olej, znów wymieszać. Na końcu dodać jajko i też całość wymieszać, aż wszystkie składniki się połączą. Można dodać kilka kropel olejku migdałowego/rumowego. Ciasto nakładać do papilotek i piec w temperaturze 180 stopni, około 25 minut w blaszce muffinkowej. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
~sandra2012-11-10 10:23 bardzo pyszne ~madzia2012-11-05 22:07 wystarczy łyżką dobrze wymieszać, nie jest potrzebny mikser ~mmm2012-10-01 18:45 wymieszać? czyli nie miksować? ;) ~nie mam kasy2012-07-12 17:00 pyszne ~Eliza2012-07-07 11:52 Muffinki są super, już po raz 5 robię te same i za każdym razem wychodzą ;) Ale piekę Je w 180 stopniach przez 20min. Zamiast czekolady dodałam raz orzech i też wyszły pyszne . Polecam przepis tym którzy chcą Go wypróbować . ~huehue2012-06-23 17:29 cukru kryształu trzeba dać objętościowo więcej niż pudru :/ ~miska2012-05-30 22:40 no jasne, że można bez czekolady. Ja w sumie najczęściej robię bez, wtedy urosną trochę większe :) ~melusia2012-04-21 11:34 czy można nie dodawać czekolady ?
~Daniel2012-03-22 17:24 Dobrrre :D ~Olcia2012-03-07 17:30 PYCHA ~emka2011-12-09 19:02 pyychaa!! ~madzia2011-11-06 19:55 jak zwykły cukier to trzeba dać mniej, bo będą zbyt słodkie (myślę że około 1/2-3/4 szklanki) ~megi2011-10-28 20:41 no jasne, że można pominąć czekoladę. Wtedy oczywiście będą mniej czekoladowe :) ale też lżejsze. Myślę, że posypka też jest ok. ~lll2011-10-16 15:46 tak ~Daria...;)2011-09-30 14:56 A mozna nie dodawac czekolady? i posypac posypka? ~ola Mniamek2011-03-24 18:23 czy można dodać zwykły cukier? ;)
~Majka2011-02-18 18:52 Mnie osobiście bardzo smakowały. ;)
Jednak piekłam w 175 stopniach na niecałe 25 min ;P ~d.2011-01-16 14:19 bardzo dobre! ~ea2010-11-01 19:53 A, no i z tej ilośco wyszło mi 12 muffin ale dużych i przerośniętych. ~Ea2010-11-01 19:52 Muffiny bardzo smaczne, osobiście nie dałam do środka czekolady a polałam polewą i wyszły super. Jedynie co, to czas pieczenia podany jest bez sensu, pierwsza partia mi się przypaliła. Drugą piekłam w 180 stopniach 20min i wyszły idealne. ~A2010-05-12 15:29 ile sztuk wychodzi z tej ilości ciasta? katya2010-05-11 18:57 tęż myślę że łatwy przepis można spróbować go rozszerzyć po swojemu dodając orzechy lub polewę. ~danilo2009-02-03 18:27 łatwe i bardzo smaczne, jeszcze nie próbowałem ale na sam widok przychodzi ogromna ochota :) ~Rad2008-10-23 18:54 Dobry przepis, brawo!
Smakują tak jak wyglądają :) madzia2008-10-12 08:42 Polecam, są naprawdę pyszne i łatwe w przygotowaniu. Wczoraj upiekłam czekoladowe z rodzynkami. Wypróbuj :) Termar2008-10-11 23:01 Muszą być pyszne, .... Termar2008-10-09 10:22 Suuuuuper... ~pyszności2008-09-14 20:38 Boże! chrupiące na wierzchu, wilgotne w środku! PRZEPYSZNE! Ja jeszcze dodałam troszkę nutelli w środek i kawałek orzeszka. Teraz się zajadam :) Babciagramolka2008-08-03 19:32 Widzę, że pieczemy podobne ciasta. A próbowałaś robić mufiny wytrawne? Mnie córka (siedzi w Anglii) zaopatrzyła w formy do mufinów i nauczyła, że można je robić ze wszystkim. (robiłam już z kalafiorem i pieczarkami - dobre). Brawo. ~majutek2007-12-23 17:17 wydaje sie ze ten przepis jest SUPER!!!!!!!!!!!!!!! megunia2007-09-23 19:49 Mniam, wyglądają apetycznie. Muszę niedługo wypróbować :) |
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |