Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 kwietnia 2018. Imieniny: Jarosława, Konrada, Selmy
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 25 dag poziomek
  • 10 dag malin
  • cukier
  • 4 białka
  • 1,5 dag żelatyny
  • 1 szklanka bitej śmietany
Przepis:

Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, a gdy napęcznieje, podgrzać, aby się rozpuściła.

Owoce przebrać, umyć, usunąć szypułki i zmiksować, lub przetrzeć przez gęste sito. Dodać cukier wg smaku i wymieszać.
Ubić pianę z białek i stale ubijając (najlepiej w chłodnym miejscu) dodawać przecier z owoców. Pod koniec ubijania dodać rozpuszczoną żelatynę.

Gotowy mus przełożyć do szklanych kompotierek. Zostawić do zastygnięcia. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną, owocami lub kawałkami melona.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl