Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 stycznia 2018. Imieniny: Agnieszki, Jarosława, Nory
kategoria: wołowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag wołowej polędwicy (może być tatar)
  • łyżka łoju wołowego lub świeżego smalcu
  • pieprz
  • sól
  • ząbek czosnku
  • starty majeranek
Przepis:

Polędwicę i łój wołowy posiekać tasakiem; jeżeli ma być użyty tatar, wówczas łój zemleć w maszynce. Dodać pieprzu, zmiażdżony z solą ząbek czosnku i majeranek. Masę dobrze wyrobić i nadziewać nią pyzy. Jeżeli zamiast łoju używa się smalcu, należy go stopić i - gorący - wlać do mięsa. Cepeliny nadziewane w ten sposób podaje się z topionym masłem, wymieszanym ze śmietaną.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl