![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 kwietnia 2018. Imieniny: Marii, Marzeny, Ryszarda
|
Szukaj:
|
kategoria: przekąski średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Naleśniki z "ruskim" nadzieniem![]()
Przepis: Składniki na ciasto dokładnie miksujemy i odstawiamy na pół godziny, żeby ciasto "odpoczęło". W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Słoninę i oba boczki kroimy w drobną kostkę i zasmażamy na patelni. Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i mięso. Ser i wcześniej ugotowane ziemniaki (mogą być z obiadu z poprzedniego dnia) mielimy w malakserze lub mikserem. Dodajemy do nich podsmażone i przestudzone składniki (jeśli wytopiło się zbyt dużo tłuszczu nie dodajemy go, lecz pozostawiamy). Cały farsz dokładnie wyrabiamy, dodajemy majeranek lub oregano (wg upodobań), doprawiamy solą i pieprzem - nadzienie musi być pikantne. Smażymy nasze "ruskie" naleśniki ("ruskie" piszę w cudzysłowie, ponieważ prawdziwe ruskie to więcej ziemniaków i sama cebulka z tłuszczem). Rozsmarowujemy na nich nadzienie i składamy w trójkąty lub w ruloniki. Układamy je w żaroodpornym naczyniu i podpiekamy w piekarniku na złoty kolor. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |