Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 kwietnia 2018. Imieniny: Bony, Horacji, Jerzego
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg nóżek wieprzowych
  • duża cebula
  • kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
  • listek laurowy
  • sól
Przepis:

Dobrze wymyte, sparzone i oczyszczone z resztek sierści nóżki zalać zimną wodą, dodać przyprawy i gotowaé do miękkości, uważając, aby się nie rozpadły. Gotowe wyłożyć na półmisek. Podawać można z ugotowaną ciemną fasolą lub bobem i tartym chrzanem wymieszanym z majonezem. Jest to popularna przekąska do piwa.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl