Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 kwietnia 2018. Imieniny: Marii, Marzeny, Ryszarda
kategoria: przetwory
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 3 kg ogórków średniej wielkości
  • 1 litr wody
  • 1 szklanka octu 10 %
  • 2 łyżeczki curry
  • O,5 kg cukru
  • 3 łyżeczki gorczycy
  • 10 plastrów cebuli
  • 10 zielonych liści selera
  • 1,5 łyżki soli
Przepis:

Ogórki obrać ze skórki. Przekroić na cztery części wzdłuż. Zagotować zalewę z wody, octu, curry, soli, cukru, gorczycy. Gorącą zalać ogórki. Na wierzchu na ogórkach kłaść plaster cebuli i liść selera. Wekować 5 minut. Podawać jako surówkę lub dodatek do kanapek, wędlin.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~kaziu_612009-08-15 18:02
tego szukałem, ogórki nareszcie inaczej

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl