Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 14 listopada 2018. Imieniny: Emila, Laury, Rogera
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 200 g czarnych oliwek bez pestek
  • 2 szczypty soli
  • 1 papryczka chili
  • 1/2 łyżeczki szafranu
  • 200 g tartego sera Gruyere
  • 50 g posiekanych migdałów
  • 300 g miękkiego masła
  • 3 jajka
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 150 ml oliwy z oliwek
  • 200 ml słodkiego białego wina
  • tłuszcz do wysmarowania formy
Przepis:

Szafran rozpuszczamy w łyżce wody.
Chili myjemy, oczyszczamy, usuwamy nasiona i białą skórkę, kroimy w nieduże kawałki.
Oliwki kroimy wzdłuż na pół.
Mieszamy masło, jajka i proszek do pieczenia. Dodajemy rozpuszczony szafran, chili, migdały, oliwę z oliwek, wino, sól, ser, oliwki i mieszamy.

Ciasto wykładamy do natłuszczonej formy.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 stopni C ok. 45 min.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl