Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 września 2018. Imieniny: Bogusława, Liwiusza, Tekli
kategoria: napoje
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Bozenka16
    Składniki:

  • ok. 1/2 l mleka 3,2%
  • 1 filiżanka kawy
Przepis:

Mleko podgrzać. Musi być gorące ale nie wolno go zagotować.
W międzyczasie kiedy podgrzewamy mleko przygotować filiżankę espresso.
Gdy mleko ma odpowiednią temperaturę ubić go za pomocą miksera. Wytworzy się wtedy pianka.

Do wysokich szklanek wlać ok 1/3 mleka i 1/3 pianki z mleka. Chwilę odczekać kiedy mleko i pianka się oddzielą ostrożnie wlewać espresso.
Najlepiej robić to po ściance szklanki i naczyniem które ma czubek.
Piankę z góry posypać kawą lub kakao do ozdoby.
Tak przygotowaną kawę prosto serwujemy na stół.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl