Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 września 2018. Imieniny: Cypriana, Justyny, Łucji
kategoria: sosy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 2 żółtka
  • 1/2 szklanki oliwy lub oleju słonecznikowego
  • 1/2 cytryny
  • 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • 1 łyżka musztardy
  • 3-4 korniszonki
  • sól
  • 1/2 łyżeczki cukru
Przepis:

Utrzeć w misce żółtka, dodając po kropli oliwę. Do dobrze utartej masy dodać sok z cytryny, sól, cukier i stale mieszając, rozprowadzać czerwonym winem.

Następnie dołożyć musztardę, drobniutko pokrojone korniszonki, wymieszać i wstawić na 60 minut do lodówki.
Podawać do zimnych mięs i jaj na twardo.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~jjolka2009-01-10 23:43
Wygląda pysznie, tylko obawiam sie surowych żółtek...

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl