Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 października 2018. Imieniny: Michaliny, Michała, Piotra
kategoria: sosy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki sosu ketchup
  • 4 łyżki umytej, posiekanej drobno naci pietruszki ze szczypiorkiem
  • 1/2 szklanki maślanki
  • sól
  • pieprz
  • ostra sproszkowana papryka
  • ocet owocowy
Przepis:

Musztardę rozetrzeć w miseczce z ketchupem i posiekaną zieleniną. Mieszając dodawać stopniowo maślankę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą sproszkowaną papryką i octem. Przyrządzony sos przed użyciem postawić w lodówce na ok. 30 min. Podawać do potraw z jajek gotowanych, do potraw mięsnych i rybnych.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl