![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 kwietnia 2018. Imieniny: Bony, Horacji, Jerzego
|
Szukaj:
|
kategoria: wołowina średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ozór do podania. z chrzanem 80 min![]()
Przepis: Ozór starannie wymyć szczotką i wyciąć gruczoły ślinowe które znajdują się po obu stronach przy nasadzie. Ozór zalać w szybkowarze wrzącą wodą zamknąć szybkowar i ogrzewać 70 minut od momentu ppcw. Po tym czasie szybkowar otworzyć wyjąć ozór, ochłodzić go w zimnej wodzie i zdjąć z niego skórę, po czym ponownie włożyć do szybkowaru. Dodać oczyszczone i pokrojone warzywa oraz przyprawy, posolić i znów szybkowar zamknąć. Ogrzewać 10 minut od momentu ppcw. Z wywaru można zrobić dowolny sos. Podawać ozór z chrzanem. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |