Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 kwietnia 2018. Imieniny: Marii, Marzeny, Ryszarda
kategoria: dziczyzna
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Łopatki i udka z 1 królika
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka tłuszczu
  • 1 cebula
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 0,5 szklanki śmietany
  • 1 łyżeczka papryki mielonej; zielenina i sól do smaku; 0
  • 5 szklanki wody
  • 1 kostka maggi
Przepis:

Ostrym nożem oddzielić mięso od kości, pokroić w niezbyt małą kostkę, posolić, oprószyć mąką i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, po czym dodać oczyszczoną i drobno pokrojoną cebulę i jeszcze razem podsmażyć. Wlać wodę z rozpuszczoną w niej kostką maggi, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru dodać koncentrat pomidorowy, paprykę i wymieszaną z mąką śmietanę. Zagotować. Przed podaniem posypać obficie zieleniną.
Uwaga. Do paprykarza można dodać przed duszeniem oczyszczone i pokrojone w paski 2-3 owoce surowej lub marynowanej papryki.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl