Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 czerwca 2018. Imieniny: Gerwazego, Protazego, Sylwii
kategoria: potrawy z jaj
średnia ocena: 2.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 3 jajka na twardo
  • 3 łyżki pokrojonego koperku
  • 2 łyżki majonezu (gęsty dekoracyjny)
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz biały mielony
Przepis:

Ugotować jajka na twardo, ostudzić i obrać.
Utrzeć w malakserze (lub blenderem lub po prostu rozetrzeć widelcem) z koprem, masłem i majonezem na puszystą masę.
Doprawić solą i pieprzem.
Dodaję masło bo nie trzeba już potem smarować chleba.
Najlepiej smakuje z pumperniklem lub razowcem – ale można również podawać do innego pieczywa czy krakersów.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~kasia2012-05-15 12:10
ja zamiast koperku dodaję pietruszkę

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl