Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 września 2018. Imieniny: Cypriana, Justyny, Łucji
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 2 szklanki płatków zbożowych (pszenne i żytnie lub tylko jeden rodzaj)
  • kiszony ogórek
  • 2 cebule
  • 1 łyżka majeranku
  • szczypta ostrej papryki
  • natka pietruszki
  • mleko lub woda
Przepis:

Cebule pokroić i mieszając podprażyć na suchej patelni (cebula jest wtedy łatwostrawna nawet dla osób nie tolerujących przysmażonej), dodać paprykę, drobno pokrojony ogórek i natkę. Dolać 3 szklanki zimnej wody i zagotować, po czym dodać płatki zbożowe, majeranek i smażyć 15 minut.

Gdyby pasta była zbyt sucha, można dodać gorącej wody lub mleka. Pastę je się na gorąco, z pieczywem pszennym, ale można ją również spożywać na zimno. A jeśli doprawi się ją olejem i sosem sojowym można ją spożywać z chlebem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl