Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 stycznia 2018. Imieniny: Beatrycze, Małgorzaty, Piotra
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg grzybów świeżych,
  • duża cebula,
  • 20 dag świeżej słoniny,
  • pół czerstwej bułki paryskiej,
  • 3 jaja,
  • 2 łyżki śmietany,
  • 2 łyżki tartej bułki,
  • pieprz,
  • ziele angielskie lub gałka muszkatołowa,
  • sól, przyprawa do zup
Przepis:

Grzyby oczyścić, opłukać i udusić na słoninie razem z cebulą. Dodać czerstwą bułkę, aby wchłonęła sos. Ostudzić, następnie zemleć w maszynce dwa razy. Do masy wbić jaja, dodać przyprawy i tartą bułkę. Naczynie wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką, włożyć masę i zapiec. Podawać z surówkami i ziemniakami.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl